Подаръци за Коледа: Как да очаровате близките си

Подаръци за Коледа: Как да очаровате близките си

Избирането на подаръци за Коледа е свързано с еуфория и само по себе си е неповторима магия. Когато наближат тези празници от годината, всички се опияняваме от мисълта да зарадваме близките си, да изненадаме свой приятел, или да спечелим усмивката на детето си. Със сигурност обаче, повечето от нас са затруднени да вземат решение и имат нужда от съвет.

Следвайте правилото да се поставите на мястото на другия, за да усетите какво би могло да го развълнува от сърце. Всеки има своите предпочитания, а щом ще му купувате подарък за Коледа, значи би трябвало да сте в течение на тях. Ако това е половинката, задачата е сравнително лесна. Тя или той може би вече са ви подсказали в каква насока да търсите. Вслушвайте се по-често в думите на човека до себе си, защото със сигурност в тях се съдържат някакви намеци, които да ви улеснят. Може би при някои не се случва, затова трябва да развихрите въображението си. Някои от вариантите са следните: коледни късмети в празнична кутия, възглавничка с ваша обща снимка, която е гравирана със специално послание, приказна шоколадова къщичка, музикално преспапие, коледна чаша за кафе или чай, стенен часовник отново с ваш спомен…

Разбира се, бихте могли да заложите на типичните подаръци за Коледа, които са в духа на символиката. Те може да са под формата на лакомства, напитки или украшения. Много изискано предложение е да поднесете на дамата до вас шампанско със златни частици. То може да се превърне в идеален подарък и за колега от офиса. Всичко зависи от намерението ви и от личността, която ще получи подаръка.

Подаръци за Коледа

Отивайки на гости по празниците, вие може би искате да сюрпризирате с нещо домакините и да не бъдете с празни ръце. Кошница с бонбони и вино, луксозна бутилка с любимо питие или дори забавна престилка за готвене са едни чудесни подаръци за Коледа.

С децата процедирайте в зависимост от възрастта им. Ако са малки, те знаят, че само дядо Коледа носи подаръците, така че трябва да спазите традицията. Напишете писмо със съвместни усилия, изпратете го и очаквайте с трепет изпълнението на желанието.

По-големите дечица имат цял списък с поръчки към мама и татко. Обикновено те ги заявяват месеци по-рано и не ви остават никаква възможност да ги забравите, напомняйки ви за тях до последно. Разнообразието от играчки е наистина впечатляващо на пазара, но направете поднасянето по-емоционално, като оставите подаръка в красива опаковка под елхата. После се съберете семейно и отворете един по един пакетите.

Помолете децата да напишат картички за баба и дядо, снимайте се заедно и посетете агенция, където ще ви изработят календари с фотоса, или закупете от интернет играчка за елхата с вашите ликове. Никой не би останал безразличен при поднасянето на такъв подарък за Коледа.

Основното е да се погрижим да създадем атмосфера на любов, топлина и спокойствие за хората, на които държим, независимо дали са ни роднини или приятели. Всички подаръци за Коледа биха могли да бъдат удачни, стига да са спазени горните условия и хората, които ги получават да усетят, че сте ги избирали с мисъл за тях и сте им ги подарили с любов. Тогава и празничното настроение е гарантирано, което ще превърне вашата Коледа в истинско вълшебно преживяване.

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Топ 9 нестандартни подаръка за Коледа

Нека за момент се отърсим от комерсиалната страна на Коледа и да си припомни...

thumbnail
hover

Коледа – светлина, дух и семеен...

Коледа – апотеозът на християнските празници и символ на семейния уют и топ...

  • Публикувано от plamen
thumbnail
hover

Традициите в приготвянето на трапезата за...

Бъдни вечер (Суха Коледа, Крачун, Малка Коледа, Наядка) е един от най-светлите ...